Szakmai sarok

Mi a közpolitika?

Ugrás az oldalra

„A közpolitika olyan, mint egy elefánt – ha megpillantjuk, akkor felismerjük, ha látjuk, de nagyon nehéz a lényegét meghatározni.” /Cunningham, G./
A közpolitika szó jelentése általában félreértés tárgyát képezi a hétköznapi nyelvhasználatban. Ha Te szeretnél világosan látni, akkor olvasd el a KDSZ anyagát a kérdésről.

A felelősségteljes közszolgálat története

LETÖLTÉS

Francis Fukuyama A politikai rend eredete című könyvében az állam kialakulásáról, az egyes közösségek által bejárt fejlődési utakról, s ezzel az emberi történelem főbb tanulságairól ír. Miért alakult ki egyes államokban felelős közszolga-réteg, míg máshol a korrupció uralkodott el? Többek között erre a kérdésre is választ ad Stork Leventének a fenti mű alapján íródott tanulmánya.

Mutatószám-elemzések

Letöltés

A KDSZ – Közgazdászok a Közpolitikában diákszervezet tagjainak tanulmánysorozata, melyben a szerzők egy-egy társadalmi, illetve gazdasági mutatószám kapcsán írják meg elemző véleményüket.

Etikai tudomány-e a közgazdaságtan?

Ugrás a videóra

Szakmai konferencia a KDSZ – Közgazdászok a Közpolitikában diákszervezet és az MKT Társadalomgazdasági Szakosztálya szervezésében. Előadók: Bekker Zsuzsa, Botos Katalin és Vass Csaba

Kitörési lehetőségek a magyar mezőgazdaságban

UGRÁS A VIDEÓRA

Ángyán József “Kitörési lehetőségek a magyar mezőgazdaságban – a hazai vidékfejlesztés kihívásai” című előadása a Budapesti Corvinus Egyetemen a KDSZ – Közgazdászok a Közpolitikában diákszervezet és az EVK Szakkollégium szervezésében.

Blog-archívum

UGRÁS A BLOGRA

A KDSZ – Közgazdászok a Közpolitikában blogja 2011 és 2013 között üzemelt, s szállította a diákszervezet legfrissebb híreit, program-összefoglalóit és a tagok által publikált szakmai cikkeket. A blog jelenleg archívumként üzemel.